Volgens NOS Nieuws is elektriciteitsnet opnieuw vol op diverse plekken in Nederland, waaronder Den Haag, de gehele provincie Overijssel en een groot deel van de provincie Groningen. Het volle elektriciteitsnet komt doordat de vraag naar elektriciteit sneller stijgt dan de huidige infrastructuur aankan, vooral voor grootverbruikers die geen nieuwe aansluitingen of uitbreidingen kunnen krijgen.

Bestaande gebruikers van het net ervaren geen veranderingen. Huishoudens en kleine ondernemers die een nieuwe aansluiting nodig hebben, kunnen dat nog steeds aanvragen. De netbeheerders werken aan uitbreiding en verzwaring van het elektriciteitsnet, maar dit proces kan nog jaren duren per locatie.

De beheerders willen ook het bestaande net efficiënter benutten door grootverbruikers te laten afstemmen wanneer ze veel stroom gebruiken. Dit is nodig omdat het energienet in het grootste deel van Nederland al vol is. Eerder zijn vergelijkbare problemen gemeld in provincies als Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland.

Lees het volledige artikel op NOS.nl: Stroomnetten weer vol, nu in Den Haag, Groningen en Overijssel (nos.nl)