Welkom bij GeenStroomAansluiting.nl

Uw partner in elektriciteitsaansluitingen

De drie grootste netbeheerders in Nederland zijn Enexis Netbeheer, Liander en Stedin. Deze organisaties zijn verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud, en de uitbreiding van het elektriciteitsnet. Ze zijn bovendien wettelijk verplicht om elke aanvraag voor een elektriciteit van zowel bedrijven als particulieren op het elektriciteitsnet aan te sluiten.

Huidige uitdagingen

Door een toenemende vraag naar elektriciteit, aanhoudende bouw van nieuwe bedrijfspanden en woningen en duurzame initiatieven is het elektriciteitsnet overbelast. Door de energietransitie, waardoor meer elektriciteit wordt verbruikt komt er extra druk op ons elektriciteitsnet. De benodigde netwerkuitbreidingen, zoals nieuwe kabels en onderstations, kunnen de vraag niet bijhouden. Momenteel wachten 6600 bedrijven en vele huishoudens op aansluiting.

Meer weten over uw rechten en deelname?
Deze website heeft als doel om te inventariseren bij Enexis Netbeheer, Liander en Stedin om hoeveel gevallen het landelijk gaat en wat de omvang is van de geleden schade per geval. Op basis van deze inventarisatie zal worden beoordeeld of er een massaclaim kan worden gestart namens alle gedupeerden. Doel van de massaclaim is om de geleden schade te verhalen of middels een regeling een vergoeding vast te stellen. Lees alles over de huidige situatie en ontdek hoe u zich aan kunt melden voor een inventarisatie. Samen staan we sterker!
In het nieuws

Hoe massaclaims een stem geven

In een wereld waar grote instanties steeds meer invloed uitoefenen, is het noodzaak dat particulieren maar ook bedrijven hun rechten beschermen of schadevergoeding te claimen. Eén van de meest effectieve manieren om dit te doen is via een massaclaim. Maar wat is een massaclaim precies, en hoe werkt het?

Lees meer ...

Nieuwe supermarkt Eelderwolde kan niet open door gebrek aan stroom

De nieuwe supermarkt in Eelderwolde blijft voorlopig dicht omdat Enexis de benodigde stroom niet kan leveren. Projectontwikkelaar BUN heeft een kort geding aangespannen tegen de netbeheerder.

Lees meer ...

Marco heeft nieuwe winkel, maar wacht al 6 maanden op stroom: ‘Zó kun je geen bedrijf overeind houden’

Ondernemers Marco en Karin Nijtmans balen als een stekker. De Amersfoortse patissiers hebben een gloednieuwe winkel, maar het ontbreekt aan stroom voor de oven om taarten, gebakjes en koekjes te bakken. Na ruim een halfjaar wachten op een zwaardere elektriciteitsaansluiting zijn Marco en Karin het spuugzat.

Lees meer ...

Zit u ook al maanden zonder stroomaansluiting?

Meld u vandaag nog aan, want samen staan we sterker!